VI SOM DRIVER YSTERIET

Herrydet ysteri är byggt, drivs och ägs av oss, Olivia och Roger Nylundh. 

Vi köpte Herrydet 2015 och har sedan dess drivit gården som ett småbruk med hotade lantraser såsom fjällnära boskap, linderödsgrisar och höns. Vi odlar en hel del grönsaker och är bland annat självförsörjande på kulturspannmål i form av vete. 

Vår idé om att bygga ett ysteri på gården föddes 2018 och har sedan dess utvecklats med åren till att bli vad det är idag.

Alla mår bra av att arbeta med något man känner är meningsfullt, vi på Herrydet ysteri vill alltid arbeta med de erfarenheter vi har med oss och vända dem till styrkor. Vissa saker brinner man extra för och ost är ett sådant där vi vill göra avtryck, profilera vår ost region och bidra till unika smaker. Det vi tycker extra mycket om ska helt enkelt vara bäst och det ska finnas godhet bakom god ost.

Den dröm vi har är att inspireras och omsorgsfullt förvalta den långa ost tradition vi har i Sverige, sätta vår unika prägel på och förädla hantverksost av högsta kvalitet och bidra till smakupplevelser utöver det vanliga. 

Med endast fyra ingredienser mjölk, mjölksyrakultur, löpe och salt kan du skapa en hel smakvärld, det är otroligt fascinerande. 

Vår vision är att profilera vår svenska ost tradition, ysta hårdost med helt unik prägel i Smålands skogar. Lägg ihop den naturliga råvaran helmjölk från korna med skapandet hos människan och relationen dem emellan, det är där magin sker. 

VILL DU BOTANISERA BLAND VÅRA OSTAR?

Herrydet har en egen liten ostbutik här på hemsidan där du kan beställa våra unika ostar.